Silta, joka meidät yhdistää

Viime syksynä Puolassa Bobowan pitsifestivaaleilla sain kutsun osallistua Unkariin Kozárdissa pidettävään pitsikonferenssiin. Eikä vain saapua paikalle, vaan myös osallistua maiden rajat ylittävään pitsiteokseen, joka esiteltiin minulle ystävyyden siltana. Tämä Silta, joka meidät yhdistää on eri maiden nyplääjien yhteistyöprojekti, jokainen mukaan liittynyt on tehnyt 24 x 32 cm kooltaan olevan pitsin, joka yhdistetään siltaan. Toisiinsa liitetyt pitsit luovat sillan ja symboloivat ystävyyttämme. Unkarilaiset, puolalaiset ja slovakialaiset aloittivat projektin, johon viimeisimpinä liittyivät nyt Suomi (allekirjoittanut) ja Kroatia (Lepoglavan pitsi)

Silta, joka meidät yhdistää

Toivomuksena olisi, että pitsissä olisi jotain maalle tai alueelle ominaista. Päätin tehdä pöytäliinan reunapitsinä käytetyn Pihlajanlehti-pitsin, mutta lyhyiltä sivuilta muokattuna, jotta sen voi ommella kiinni muihin siltaelementteihin. Kankaan sijasta täytin keskustankin pitsillä,  mutta vähän vähemmän perinteisellä. Halusin alleviivata teoksen sanomaa, joten päätin tehdä kuvioksi ympäri maailmaa tunnetun päättymättömän solmun, joka Intiassa symboloi ikuista rakkautta ja ystävyyttä. Lisätietoa löytyy googlettamalla sanalla shrivatsa, jolla se Intiassa tunnetaan.

Finland_Tarmo_Thorstrom_lace_2

Katso teos kokonaisuudessaan videolta:

Silta laajenee vielä tulevaisuudessa, joten eiköhän tähän joukkoon tule vielä lisää ihmisiä (kuvassa ei tosin ole kaikki tekijät läsnä):

bridge-that-connects-us-participants

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.