Mnuu huki

Rauman kaupungin osallistuvan budjetoinnin neljäs vuosi on lähtenyt käyntiin.  Ideoita kerätään 27.2.2024 asti, ja itse tulen jättämään ehdotuksen uuden julkisen pitsiteoksen toteuttamisesta. En tässä kohtaa vielä julkista tähänastista luonnostani, sillä haluan peilata omaa ajatustani yleisön ideoihin.

Onko sinulla mielessä julkisen pitsiteoksen idea? Tai tiedäkö hyvän paikan, mikä suorastaan huutaa raumalaisesta nypläysperinteestä ammentavaa teosta? Huomatkaa, että idea itsessään ei edellytä toteutussuunnitelmaa tai ulkoasua.

Jos vastasit ainakin jompaankumpaan kyllä, niin kerro ideasi minulle! Jos yleisön ehdotuksissa tulee ilmi idea, joka on omaani parempi tai toteutuskelpoisempi, niin sitten suuntaan teosideajalostuksen siihen suuntaan. Jos ideasi ei tällä Mnuu huki -kierroksella tulisi käytettyä, niin ehkä se voi toteutua joskus myöhemmin. Mikäli idea esimerkiksi vaatisi paljon taustatyötä ja valmistelua, niin se ei ehdi ennen idean jättämisen takarajaa. Joka tapauksessa ideoita antaneet tulen huomioimaan ja nostamaan esille työskentelyssäni.

Yksi osoitus siitä, miksi ideoita kannattaa antaa, on Rauma-neule. Sehän ei näet ollut minun ideani. Raumalainen Tuula Viheroja keksi kysyä, voisinko tehdä Strömsö-paidan pohjalta raumanpitsisen version. No, yksin en siihen kyennyt, mutta yhdessä Katrina Salon kanssa saimme sen tehtyä todeksi.

    English